Last news in Fakti

11 Декември, 2012 18:00 6 510 34

България е вече 6-милионна държава

  • 6-милионна държава-
  • българия-
  • искрен веселинов-
  • учени

За първи път след 1947 г. броят на българите е под 7 милиона и държавата ни е с 6-милионно население, това съобщиха днес учени от Центъра за демографска политика. Това означава, че сме се върнали 65 години назад, коментират учените. Само за сравнение – за същия този период населението в съседна Турция се е увеличавало с 14,98 промила годишно и наближава времето, когато българите ще са под 5 милиона, а съседите ни – почти 90 милиона души.

Като основа на анализите са използвани данни, публикувани от европейски и световни институции, включително и от ЦРУ. Цифрите на Централното разузнавателно управление показват, че към юли 2012 г. България е с население от 200 000 души по-малко, отколкото отчита нашата национална статистика. Налице е и постоянен тренд за намаляване на населението ни -  с близо 80 хиляди души годишно, алармират за пореден път специалистите, наблюдаващи демографските проблеми у нас.

Като символ на протест заради неглижирането на важния проблем за демографската катастрофа от страна на официалните институции, председателят на Центъра Искрен Веселинов преряза черна лента. Докато държавните мъже режат ленти за нови магистрали, българите изчезваме, коментира Веселинов. 

Социалните протести, блокади и конфликти у нас се увеличават, а прогнозата е, че през следващата година те ще са по-многобройни и по-продължителни. Причината е в качеството на живота на българското общество, трагичното състояние на икономика, хаосът в здравеопазването и социалните дейности.

Българинът има достатъчно информация, за да сравнява своето битие, перспективи и професионално развитие с това на хората в други европейски страни, откъдето идва и личната му неудовлетвореност, а това засилва процесите на емиграция.

От Центъра за демографска политика очакват в най-скоро време страната да напусне завинаги 2-милионният емигрант на България.
България заема 9-то място в света по смъртност, в компанията на такива страни като Сирия, Лесото, Чад  и други  държави от Третия свят. Само преди 2 години, през 2010 сме заемали 14-то място в класацията от общо 230 държави.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воин

    1 0 Отговор
    За да имаме устойчив естествен прираст (да не изчезваме постепенно) е нужно на всеки 10 семейства да има по 21 деца. Някой може ли да ми каже как живеейки в тази прекрасна система (взимам 600лв. в голям град) можем с бъдещата ми съпруга да гледаме две деца + сметки + евентуален наем на жилището или погасителна вноска по кредит за жилище + изтърпяването на ежедневните премеждия, с част от които ни сблъскват "милите" ни управници??? Някои хора могат да си позволят да гледат деца, но пък си задават въпроса: "В тази среда ли искам да ми израсне детето?" Преврат и диктатура ни трябват!!! Куршум за народоотстъпниците!!!
  • 2 Redaktora na statiata e pian

    2 1 Отговор
    Naselenieto na sasedna Turcia se uvelichilo s 14,98 promila-hahahahahaha, kakvi promili kakvi 5 leva, gledaite kakvo pishete !
  • 3 българин

    1 0 Отговор
    "Воин" напълно съм съгласен с теб и това трябва да стане час по-скоро, но кой ще даде искрата!
  • 4 амаха

    0 0 Отговор
    dobre 4e ima izsledvaniq,za6toto nie ne vijdame praznite ka6ti po selata i malkite gradove :D sofiq e drugo !
  • 5 Калина Петрова

    1 1 Отговор
    няма грешка в промила, така се измерва населението, прочетете
  • 6 Недялко ЕмЦанев

    1 2 Отговор
    Ако напишете население на България в гугъл ще ви излезе 7 476 000 за 2011 по информация на 'Световна банка'. Това с 6 милиона ще го видим след няколко десетки години ако не и повече.
    През и 1900-та сме били по-малко от 4 милиона и какво... всички знаем че по това време сме се развивали много добре като нормална европейска държава и по време на първата световна сме пердашили много яко всички комшии.
    Струва ми се обаче, че икономиката ни е структурирана да храни много по-малко от 7,5 милиона което е лошо. Едно време руснаците хубаво отваряха заводи и работа и продукцията се разпределяше по цялото СССР, така имаше производство. Макар и по-малко имаше за всеки.
    Сега с тея китайци, японци, германци и т.н. почти всичко внасяме. Взимаме без да даваме и така затъваме

    Коментиран от #8

  • 7 Левски

    1 0 Отговор
    Когато намалява населението ни то дохода на глава от населението се увеличава. В България ще останат да живеят само богатите от бившата ДС и комунистическата партия, които ограбиха България и мафиотите. Аман и от всички некадърници, които се изредиха да ни управляват. Но и българския народ е много търпелив и робски и всеки чака друг да му свърши работата, защото "Преклонена глава -остра сабя не сече" Е това е положението. И навремето Ботев е загинал с една шепа четници, като напразно се е надявал българския народ да се надигне. Добре, че бяха братушките, но сега ние се показваме неблагодарни към тях.
  • 8 некой си

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Недялко ЕмЦанев":

    Приятелю искам да не го приемаш лично,но сега ще цапардосам един факт във форума който си го знаят само от статистическия институт.При преброяването резултатите бяха следните :500 000 турци,2 300 000 цигани,2 500 000 българи,200 000 други.Простата аритметика показва цифрата 5 000 000,но с малка подробност.Ако забелязваш цифрата цигани и цифрата българи и ако малко си запознат с международните права ще забележиш,че един етнос доближава нива в които ще изпревари по брой местното население и може да поиска автономия въпреки,че не населява конкретен район с преобладаващ брой.Затова драги, българите бяха умножени по две и от там се получава и твойта цифра.В интерес на истината сиганите требва да са много прости за да искат автономия защото те са паразитно племе,но на наште поне толкова им работи пипето,че щом те ги подкупват с по три кебапчета, какво би могъл да направи друг със тях.И за това без сърдене ама това е истината,която вярвай ми никой няма да ти я каже защото няма да му стисне.Прост народ кекава държава, квото му кажеш на такова верва кажеш му седем милиона сте - седем сме,кажеш му ей тоя клошар е тотомилионер - да той е тотомилионер,кажеш му Мишо бирата умре от инфаркт - от инфаркт умре.Ейййййййййй тикви цигулки сме и това е.
  • 9 некой си

    1 0 Отговор
    P.S. коментар 8 : пардон изключваме 300 000 от цигани и 200 000 от българи.Позволени са смятам поравки на неточности.
  • 10 муспи

    0 0 Отговор
    И как да се постави въпросът за оцеляването ни, след като никой не посяга върху проблема че сме еврейска колония предвидена за унищожаване. Ние ли избираме тези правителства които не бихме се навели да заплюем, кой финансира нашия геноцид когато всичките данъци от жалката ни икономика не са достатъчни само за премиите и поущтрителните на надзирателите ни. Евреите се плашат само от смърт, ние ги умиляваме че го намираме за неморално!!!
  • 11 Тончева

    0 0 Отговор
    И въпреки, че намаляваме, животът ни не става по- добър !
    Защо ли ???????
  • 12 Гражданин

    1 0 Отговор
    Хайде бе, как така намаляваме , то нали всеки ден даваме нови и нови гражданства ... на всички ш....ни криминалци от балканите
  • 13 натурален българин

    1 0 Отговор
    хубава статия сега обаче очаквам да се сезират прокурорите за манипулативните данни изнесени при последното преброяване габрово 60 000 вие луди ли сте бе ние всички се познаваме и не сме повече от 20 000 как да вярвам на кого да вярвам само светльо витков с голямата опата това е за сега спасението и се надяваме че няма и той да се поддаде и да тормози жалкия човечец
    от мен 2 гласа за светьо витков
  • 14 натурален българин

    1 1 Отговор
    лопата
  • 15 кик

    0 0 Отговор
    45 годин стигат времето е наше..бате петю,нато, ес, сащ, порно , макдоналдс, дънки,западни коли дрога......сега по добре ли живеете?
  • 16 кик

    1 0 Отговор
    еврейте ще постигнат целта си...да ни зали4ат а останалите ще бъдат роби и обслужващ прсонал...за тези който не вярват нека про4етат в нета какво изповядват еврейте към останалите етноси и как се държат спрямо тях......и какво мислят за тях
  • 17 аааааа

    1 0 Отговор
    кик не можеш да я напишеш тази дума, а даваш акъл. Пише се евреИте. И ако бяха толкова велики нямаше всички страни без 9 да признаят сега преди 10-тина дена палестина.
  • 18 яяяя

    1 1 Отговор
    Калина
    Петрова ако не се бъркам население не се измерва с промили, а с цифри. С промили се измерва изменение на населението и е някакво съотношение спрямо нещо си (ако ти се занимава си имаш гугъл) И на теб не ти е ясно относно статията какво пишеш трябва да се драска нещо. Само загуба на време сте жърналята вземете напишете нещо образователно вместо простотии от рода че сме 1 милион и че земята в перник се разтваряла и оттам идвала портата на ада

    Коментиран от #24

  • 19 кик

    0 1 Отговор
    абе кво зна4еие има за интелека как ще пиша ефрейн?????????????тва4е не пиша според твойте правила зна4и ли 4е съм слабоумен?тогава онези с йероглифите требва да са тотално изперкали????????????

    Коментиран от #33

  • 20 Гост

    2 1 Отговор
    Абе хора, дайте да вземем да си правим повече деца бе! Наши съседи от малцинствата имт 6 лапета , а почти не работят, да не сме по прости от тях бе?
  • 21 dani

    1 1 Отговор
    ура, повече места за паркиране
  • 22 гост

    4 1 Отговор
    Бягайте за бога от тази скапана и гладна България,бягайте докато сте млади
  • 23 голям праз

    1 0 Отговор
    Голям праз! Монако пък е 32 хил. души. Не е важно, че намаляваме, лошото е, че остават некачествените хора. Де да беше обратното - всички м....вци да си хванат торбичките и да се разкарат, а в Бг. да останат качествени хора - не казвам българи, защото много и от българите са по-зле и от м...вците. Важно е качеството, а не количеството бе хора, разберете! Доста хитлеристко звучи, ама си е така!
  • 24 edin

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "яяяя":

    Естествен прираст е термин в демографията, описващ състояние на населението, който се получава от разликата между раждаемостта и смъртността. Отразява количеството хора, с което населението в света или определен регион по естествен начин нараства или намалява по брой. Изразява се чрез коефициент на естествения прираст (в ‰ (промили)[2]).
  • 25 edin

    1 0 Отговор
    Естествен прираст е термин в демографията, описващ състояние на населението, който се получава от разликата между раждаемостта и смъртността. Отразява количеството хора, с което населението в света или определен регион по естествен начин нараства или намалява по брой. Изразява се чрез коефициент на естествения прираст (в ‰ (промили)[2]).
  • 26 Левски

    1 0 Отговор
    Според мен с тая мизерия, която се се шири в България, е много вероятно в близко бъдеще една голяма част от хората с възможности да емигрират да го направят. Наистина името България скоро ще се отъждествявя само с названието на територия, но не и с българите. Т.е както в САЩ индианци почти няма, така и в България, българите ще бъдат прочистени с демократични средства. Поне няма да ни избият до крак.
  • 27 bubblehead

    1 1 Отговор
    Някои си, тия цифри откъде ги извади !? Празник е днес с тая статия за паникиорите, празник! Какви ти 6 милиона има няма 3-4 милиона сме останали вече абе направо да бързаме да се фъргаме и ние от 8-мия етаж че не се живее вече ... Трагедията на България е че и един милион няма свестен и точно това се види от коментарите ...
  • 28 Димитър

    1 0 Отговор
    С тази политика и алчност на хората....ми и 0-а ще станем...имам предвид българите с Български прозиход....
  • 29 абв

    1 0 Отговор
    кик е прав за това което правят евреите ...потърсете в нета "протоколите на сионските мъдреци" цитати от талмуда и как евреите гледат към неевреите /като към животни/ и водената досега политика на разруха... от демокрацията насам. статията отразява последствията от демографска гледна точка.
  • 30 ПЕЕВ

    0 0 Отговор
    УРААААААААААААААААА.... ПО -МАЛКО БЪЛГАРИ- ПОВЕЧЕ РАБОТНИ МЕСТА....
  • 31 ИВАНОВ

    1 0 Отговор
    ИСКАМ ДА БЪДА РОМ ..... И ДА ПОЛУЧАВАМ ПОМОЩИ ...И ДА НЕ СИ ПЛАЩАМ ТОКА И ВОДАТА...
  • 32 атила

    1 0 Отговор
    Бойкооооооооо ,нацията изчезва бе тежкар ,болиме оная работа за новите магистрали!!!
  • 33 321

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кик":

    Бягай и ти в чужбина - и без това не знаеш български!
  • 34 romane

    0 0 Отговор
    nay nakraya i nie tsiganite da si imame dırjava,ot 5 miliona edin milion bugari i edin milion turcholya....i tri miliona romane...za dve desetiletiya shte uvelichim nasılenieto na romaneliya
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове